Laserontharing? Wat is dat? | L'Excentrique

Laserontharing? Wat is dat?

Woman receiving underarm laser hair removal at a beauty center

Alles wat je moet weten over laser-ontharing in een flits

 
Laserontharing is een uitstekende manier om ongewenst lichaamshaar te verwijderen.  Dit wordt bereikt door een lichtstraal met een specifieke golflengte van de laser op de huid te sturen.  De lichtstraal wordt door een handstuk in de huid gestuurd, waar het de donkerdere pigmentatie van het haarzakje aanvalt.  Dit veroorzaakt beschadiging en vernietiging van het haarzakje zonder het huidweefsel eromheen te beschadigen. Sommige mensen ondervinden blijvend haarverlies, terwijl anderen de procedure moeten herhalen. Meestal is het haar dat teruggroeit tussen sessies lichter van kleur en fijner van textuur.
 
 
Er zijn vier soorten lasers die worden gebruikt voor ontharing.  Dat zijn Ruby, Alexandrite, Diode, en NdYAG. Elk van deze vier lasers is in vele opzichten verschillend en wordt voor verschillende huidtypes gebruikt. De robijnlaser kan zich concentreren op kleine gebieden en kan worden gebruikt op zowel donkere als lichte huid. Deze laser werkt echter het best op een lichte huid.  De alexandrietlaser is zeer veelzijdig en kan op vele verschillende types van haar worden gebruikt.  Hij kan zich richten op grote gebieden en is zeer gemakkelijk aan te passen.  De diodelaser maakt gebruik van een veel langere golflengte, waardoor hij zeer effectief is op de meeste huidtypes.  De NdYag laser werkt goed bij mensen met donker haar en een donkere huid.
 
Laserontharing is niet voor iedereen een goede behandeling.  Het wordt niet aanbevolen voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of stoornissen.  Het is ook geen effectieve behandeling voor mensen met wit, grijs of zeer licht gekleurd haar. 
 
Mensen met haar van deze tinten hebben geen pigmenten in hun haar om de energie van de laser te absorberen.  En zullen dan ook weinig of geen effect hebben van de behandeling.
 
In de meeste gevallen moet vaak een reeks behandelingen worden gegeven om het ongewenste haar te verwijderen.  Gemiddeld zijn 5 sessies voldoende. Vaak is laserontharing het laatste redmiddel voor mensen die jarenlang andere methoden hebben gebruikt om van hun overtollige haar af te komen.
 
Hoewel laserontharing als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk dat de behandelingen door een ervaren, professional worden uitgevoerd.  Als de behandelingen niet correct worden uitgevoerd, loopt u het risico op brandwonden, blaarvorming, huidverkleuringen of een ongelijkmatige hergroei van het haar. Bij L’Excentrique geniet u van onze expertise in IPL Laser Ontharing.  Onze mensen zijn hier voor opgeleid en staan u graag bij.  
 
De kosten van laser ontharing kunnen oplopen. In een pakketvorm komen deze meestal al iets goedkoper uit.  Maar prijzen kunnen erg verschillen tussen de aanbieders.  Net als de kwaliteit.  Zo is het van belang lasers tijdig te vervangen, ze hebben immers slechts een beperkt aantal flitsen.  Hierna worden ze minder effectief.   
 
Sommige salons zullen ook de laserintensiteit lager zetten waardoor er meer sessies nodig zijn.  Hierdoor lijkt de sessieprijs lager maar je betaalt in werkelijkheid meer.
 
Laserontharing is een uitstekend, zo goed als pijnloos, alternatief voor andere vormen van ontharing en moet serieus worden overwogen door mensen die last hebben van overmatige haargroei.
 
Nog vragen over laserontharing?  Bel ons op (0470)83 10 39 we staan je graag bij.  Wil je een sessie boeken? Dat kan op onze site.