Passende lippenstift kiezen én gebruiken | L'Excentrique

Passende lippenstift kiezen én gebruiken

Beautiful woman paints lips with lipstick

Lippenstift, in verschillende vormen, bestaat al zo’n 5000 jaar, omdat het de gemakkelijkste manier is om je gezicht direct een vleugje kleur te geven en te accentueren. Het grootste probleem is echter dat er geen perfecte kleur bestaat die bij iedereen past. Er zijn geen perfecte tinten, merken of formules, maar deze richtlijnen kunnen elke vrouw helpen om haar stemming of persoonlijkheid uit te drukken als ze de lippenstift kiest die bij haar past.

 
Sheer lipsticks: zijn universeler dan dekkende lipsticks en zijn flatterender omdat je eigen lipkleur eronder zichtbaar is. Ze blijven niet zo lang zitten als sommige andere formules, hoewel ze zeer vochtinbrengend en gemakkelijk te dragen zijn. Een gulden middenweg wordt gevonden in de crèmelipsticks, maar omdat deze meer dekkend zijn, zul je kieskeuriger moeten zijn bij het kiezen van je kleuren.
 
Glinsterende lipsticks: blijven langer zitten dan transparante lipsticks en kunnen de drager van elke leeftijd flatteren, in tegenstelling tot glinsterende oogschaduw of blushers. Door de lichtreflecterende eigenschappen zien de lippen er voller uit, maar wees gewaarschuwd dat glinsterende formules er vreselijk uitzien op droge of gebarsten lippen.
 
Matte lippenstiften: zijn de formules die langer blijven zitten dan alle andere en zijn een goede keuze om gedurfde statements mee te maken. Het grootste probleem met dit type lippenstift is dat ze de lippen snel uitdrogen en dus niet echt gedragen moeten worden als je al droge of gebarsten lippen hebt.
 
Lippenstift is verkrijgbaar in vele soorten applicators, maar veruit het populairst zijn die in de vorm van een stick in een kogelvormige houder. Omdat lippen gevoelig zijn voor de zon, zijn lippenstiften met een ingebouwde zonnefilter erg nuttig. Lipgloss kan worden gebruikt om de lippen een aantrekkelijke glans te geven als het individueel wordt gebruikt, of om het licht te vangen als het over de normale lippenstift wordt aangebracht.
 
Als je een lipcontour wilt aanbrengen voordat je lippenstift aanbrengt, is een lipliner de beste methode (dit helpt ook tegen het uitbloeden) en is speciaal voor dit doel ontworpen. Voor een donkerder, mat effect breng je een lipliner over je hele lip aan. Een waarschuwing: als je voor deze methode kiest, moet je er misschien een lippenbalsem overheen doen om te voorkomen dat je lippen uitdrogen.
 

Het kiezen van een kleur:

 
Er zijn veel tradities die helpen bij de keuze van kleuren lippenstift. Sommige daarvan zeggen dat je in de winter rijke, diepe kleuren moet kiezen, zoals bordeauxrood of pruimrood, en in de lente lichtere, meer pastelkleuren, zoals roze of lavendel. De zomermaanden vragen om transparante of glanzende formules en de herfst is de tijd voor aardse kleuren op bruine basis. Dit alles gezegd hebbende, lipsticks worden gebruikt als een uitdrukking van jezelf dus je hoeft de traditie niet te volgen als je dat niet wilt, ga gerust je gang en experimenteer.
 
 

Richtlijnen voor kleuren:

 

Juiste lipstickkleur kiezen

Mensen met een lichte huidskleur zullen merken dat een kleine hoeveelheid kleur een lange weg zal gaan. Overdreven, felle kleuren zien er niet uit, dus hou het bij nudes, beige tinten, lichte koralen of lichte roze tinten. Sheer formules blijken hier het meest flatterend te zijn.

 
Huidskleuren met een gemiddelde kleur zijn het meest geschikt voor mauvebruine tinten of transparante bessenkleurige lipsticks in een crèmeformule.
 
Rood, vooral die met gouden ondertonen in plaats van blauw, zijn de beste en meest geschikte kleuren lippenstift voor mensen met een witachtige teint. Ook roze shimmers kunnen goed staan en beide kleuren werken goed in bijna elke formule.
 
De beste kleuren lippenstift met een donkere teint zijn rijke en diepe tinten zoals bordeauxrood, chocolade of pruim, die in elke formule goed staan.
 

Lippenstift aanbrengen:

 
Het gebruik van een vochtinbrengende crème over je lippen voordat je de lippenstift aanbrengt, zorgt meestal voor het beste eindresultaat. Het oppervlak van de lippen moet vervolgens met een foundation worden geprepareerd, zodat alle kleine spleetjes en kiertjes worden bedekt. Een make-up sponsje is de beste manier om dit te doen.
 
Gebruik vervolgens je normale gezichtspoeder en breng een licht laagje aan over de foundation, zodat je lippenstift langer blijft zitten.
 

Aanbrengen van lippenstift

Teken vervolgens een omtrek rond uw lippen met een lippotlood dat u lichtjes hebt verwarmd in uw handpalm. Het kan helpen om je hand te stabiliseren door je elleboog op een stevige, vlakke ondergrond te laten rusten.

 
De Cupido’s boog op de bovenlip moet het beginpunt zijn van de lipomtrek, gevolgd door het netjes omlijnen van de onderlip.
 
Werk de randen van de omlijning op je bovenlip af en vul de omlijnde gebieden in met lippenstift, bij voorkeur met een lippenseel voor de nauwkeurigheid, want je moet ervoor zorgen dat elk klein spleetje bedekt is. Borstel de kleur in de hoeken van uw lippen door uw mond te openen, zodat de hoeken goed bereikbaar zijn.
 
Om de lippenstift langer te laten zitten en de lippen een mooie, halfmatte finish te geven, kun je het beste voorzichtig met een tissue over het oppervlak deppen.
 

Onze tips & tricks:

 
Als er een verschil in proportie of volume in je mond is, dan zal de bovenlip normaal gesproken dunner lijken dan de onderlip. De onderlip wordt over het algemeen beschouwd als het referentiepunt wanneer men probeert de contouren van beide lippen in evenwicht te brengen, daarom moet de bovenlip worden omlijnd.
 
Met dit in gedachten moet gezegd worden dat wanneer je de bovenlip met potlood omlijnt, je ervoor moet zorgen dat deze in verhouding, vanaf de puntige kant van de Cupido’s boog tot de middelste spleet van de mond, gelijk is aan de breedte van de onderlip.
 
De vorm die je aan je Cupido’s boog geeft is wat je stemming of persoonlijkheid op dat moment uitdrukt. Als je hem meer rond maakt dan geef je een vollere, meer sensuele glimlach, terwijl aan de andere kant een puntige, meer hoekige een zelfverzekerde, uitgaande persoonlijkheid laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *