7 Regels voor je Make Up look | L'Excentrique

7 Regels voor je Make Up look

Makeup

1. Vermijd het dragen van te veel make up

 
Make-up is bedoeld om je gelaatstrekken te accentueren, niet om negatieve aandacht op je te vestigen. Dat is wel wat het dragen van te veel make-up zal doen; het zal je ongewenste aandacht brengen. Draag niet te veel van iets, zoals:
 
  • Eyeliner: donkere, dikke eyeliner zal je er overdreven uit laten zien en zal de rest van je make-up verpesten.
  • Mascara: te veel mascara ziet er nep uit en gaat schilferen. Het ziet er vooral slecht uit als het gedragen wordt met dikke eyeliner of donkerblauwe oogschaduw.
  • Foundation: Zorg ervoor dat je foundation dezelfde kleur heeft als je huid. Foundation is bedoeld om het gezicht te beschermen en een egale uitstraling te geven. Het toverwoord is mengen.  Merk ook op dat je vaak een zomer en winter foundation zal hebben. 
  • Poeder: Hetzelfde geldt voor poeder – niet te veel. Zorg er ook voor dat u uw make-up goed uitsmeert, zodat er geen duidelijke lijnen zichtbaar zijn.
 

2. Lippen

Breng lipliner aan om de lippen volledig te bedekken, voeg kleur toe en uw lippenstift zal veel langer blijven zitten. Zorg ervoor dat je lipliner niet te zien is. De kleur van je lippen moet ook bij je huidskleur passen; draag koele kleuren als je een koele kleur hebt en warme kleuren als je een warme kleur hebt. Als je je lippen kleiner wilt laten lijken, houd je liner dan aan de binnenkant van je lippen. Maar als je je lippen groter wilt laten lijken, is het fout om buiten de natuurlijke omtrek van je lippen te gaan. Dit kan er nogal rommelig en onnatuurlijk uitzien.
 

3. Passende make-up

Draag make-up die geschikt is voor de gelegenheid. Als je naar het strand gaat, moet je niet dezelfde of evenveel make-up dragen als wanneer je zou gaan dansen. Ook als je overdag bent, moet je make-up lichter zijn dan wanneer je ‘s avonds uitgaat.
 

4. Te weinig of geen make-up

Sommige vrouwen dragen geen make-up omdat ze niet weten hoe ze het moeten gebruiken en bang zijn overdreven op te vallen. Als u onzeker bent, begin dan met lichte kleuren in uw tint. Begin langzaam en voeg één product per keer toe. Begin misschien met foundation, voeg mascara, blush of lippenstift toe. Als je niet gewend bent om make-up te dragen, kan veel gebruiken in het begin een beetje te veel voor je zijn, dus begin langzaam. Het komt erop neer dat een beetje beter is dan niets. Als u nog niet zeker bent, vraag dan professioneel advies.
 

5. Algemene look

Beautiful woman with professional make upAls je make-up klaar is, moet het er natuurlijk uitzien. Dat betekent dat u kleuren moet vermijden die niet bij elkaar passen. Als je een donkere huid en haar hebt, zie je er beter uit in donkere tinten; lichte kleuren zorgen ervoor dat je er uitgebleekt uitziet. Als uw haar en huidskleur licht zijn, zullen lichte kleuren u beter staan. Donkere make-up maakt je ouder en ruw. Als u een vette huid heeft, gebruik dan eerst een olie-regulerende vochtinbrengende crème en foundation. Draag daarna losse poeder en houd geperst poeder bij de hand om bij te werken.

 

6. Haarkleur

De kleur van je haar moet ook in harmonie zijn met je huid. Als je donker haar hebt en je wilt kleur toevoegen, houd het dan dicht bij dezelfde tint. Als je licht haar hebt, gebruik dan lichte kleuren. Naarmate u ouder wordt zal uw huid lichter worden, dus moet ook uw haarkleur lichter worden. Een laatste ding over haarkleur – als u uw haar kleurt, zorg er dan voor dat u het onderhoud, laat uw wortels niet zien.
 

7. Een laatste ding

Zorg ervoor dat je make-up er de hele dag fris uitziet door regelmatig bij te werken. Laat je make-up niet vervagen of uitlopen. Lach!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *