5 Tips voor een gevoelige huid | L'Excentrique

5 Tips voor een gevoelige huid

travel

Veel mensen beweren dat ze een gevoelige huid hebben wanneer ze uitbreken na het gebruik van een bepaald product of werden blootgesteld aan de zon. Echter, meestal zijn de boosdoeners achter de vlekkerige huid en puistjes het gebruik van ongeschikte producten voor iemands huidtype en slechte huidgewoonten. Als je één van de velen bent die jeuk krijgt na blootstelling aan de zon of na het gebruik van een product, is het een goed idee om na te gaan of een gevoelige huid echt de oorzaak is of iets anders.

Hoe kan je weten of je een gevoelige huid hebt?

Over het algemeen is een gevoelige huid dun met zichtbare kapotte haarvaatjes onder het huidoppervlak. Gevoelige huid heeft ook fijne poriën. Bij gematigde temperatuurschommelingen wordt de gevoelige huid gemakkelijk rood, zowel door koude als door warmte. De gevoelige huid heeft de neiging gemakkelijk uitslag te krijgen wanneer ze wordt blootgesteld aan vuil of zelfs maar matig sterke verzorgingsproducten. Als je huid deze tekenen vertoont, is de kans groot dat je echt een gevoelige huid hebt. Voor een grondig huidonderzoek is een bezoek aan een dermatoloog aangewezen.

Aangezien de verzorging van een gevoelige huid vrij moeilijk kan zijn, is het raadzaam om het gebruik van huidverzorgingsproducten te beperken. Over het algemeen zijn eenvoudige verzorgingsschema’s doeltreffender bij een gevoelige huid omdat een overdaad aan producten wordt voorkomen. Verzorging voor de gevoelige huid is gebaseerd op het versterken van de huid om de gevoeligheid te verminderen en de tolerantie te verhogen.

Hoe een gevoelige huid verzorgen?

1. Hydrateer uw huid.

Een gevoelige huid is gevoelig voor uitdroging, wat kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid. Het drinken van acht of meer glazen water en het aanbrengen van een lichte en hypoallergene vochtinbrengende crème per dag kan helpen om de vocht- of lipidenbarrière van je huid, die fungeert als verdedigingsmechanisme tegen allergenen, te herstellen.

2. Eet huidvriendelijk voedsel.

Fruit, groenten en andere waterrijke voedingsmiddelen zijn essentieel bij het corrigeren van huidonevenwichtigheden. De vitaminen, mineralen en het water in deze voedingsmiddelen hydrateren je huid en herstellen haar gezondheid. Aan de andere kant kan het eten van gekruid voedsel en het drinken van alcohol en cafeïnehoudende dranken de gevoeligheid van je huid verhogen.

3. Beperk blootstelling aan de zon.

Blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat de gevoelige huid rood wordt en gemakkelijk verbrandt. Smeer voordat u naar buiten gaat een zonnebrandcrème op uw gezicht en op uw lichaam. U kunt de bescherming uitbreiden tot uw lippen om te voorkomen dat ze donkerder worden. Een lippenbalsem met een hoge beschermingsfactor onder uw lippenstift of lipgloss kan uw lippen helpen beschermen. Paraplu’s, zonnebrillen en hoeden beschermen uw lichaam, ogen en gezicht tegen overmatige blootstelling aan de zon.

4. Bescherm uw huid te allen tijde.

Zelfs als u binnenshuis bent, heeft uw huid bescherming nodig. Als u in een kamer met airconditioning of geforceerde verwarming verblijft, breng dan regelmatig een lichte vochtinbrengende crème aan. Zo voorkomt u dat uw huid uitdroogt door de extreme temperaturen.

5. Vermijd producten met kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen.

Kleurstoffen en parfums worden alleen aan huidverzorgingsproducten toegevoegd om de marketing aantrekkelijker te maken. Uw huid heeft niet echt baat bij deze toevoegingen. Vaak veroorzaken ze zelfs allergische reacties en verhogen ze de gevoeligheid van uw huid.

Naast deze tips is het ook een goed idee om over te schakelen op huidverzorgingsproducten die speciaal zijn samengesteld voor de gevoelige huid. Een grondige huidbeoordeling bij onze schoonheidsexpert kunnen je huidverzorgingstechnieken en -producten aan het licht brengen die je huid kunnen helpen versterken en de gevoeligheid ervan minimaliseren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *